maanantai 2. toukokuuta 2011

Bostonkakku á la Dallas

Toissaviikolla päättyi minun ihkaensimmäinen kouluun liittyvä harjoitteluni, ja kiitokseksi ihanasta kuudesta viikosta vein harkkapaikkaan kahvileipää. Kinuskikissa olikin juuri sopivasti postannut ihanan dallaspullaohjeen, joten buns it is! Idea bostonkakusta kehkeytyi, kun havaitsin unohtaneeni isot muffarivuoat kaupan hyllylle... Noh, omasta mielestäni tämä unohdus ei kääntynytkään suureksi vastoinkäymiseksi, eivätkä työkaveritkaan valittaneet :) .

Bostonkakku on tehty n. 20 cm halkaisijaltaan olevaan, mihin se sopikin täydellisesti. Jos haluat tehdä taikinasta myös pikkupullia, kaksinkertaista ohje.


12 kpl pikkupullia/ bostonkakku

Taikina:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
0,5 kananmuna
100 g pehmeää voita
n. 6-7 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g voita
1 ps vaniljakastikeaineksia (Blå Band)
0,5 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
0,75 dl mantelirouhetta

Voiteluun munaa ja pinnalle mantelirouhetta/raesokeria.

Aloita pullataikinasta. Lämmitä maito hieman kättä lämpimämmäksi, sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita se sitten hyvin lämpimään maitoon. Lisää hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita sitten taikinaan jauhot ja lisää lopuksi voi. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on muutenkin mukavan kimmoisa pallura. Anna kohota lämpimässä paikassa n. kaksinkertaiseksi.

Valmista sitten täyte. Sulata voi ja sekoita sitten joukkoon muut ainekset.

Kun taikina on kohonnut, kauli se n. 30x50 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri se sitten rullalle. Leikkaa rulla n. 12 palaan. Asettele palaset sitten voideltuun irtopohja-tai reunavuokaan. Voitele kakku munalla ja ripottele pinnalle haluamiaisi koristeita. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Tarkkaile kuitenkin kakkua koko paistoajan --> se voi vaatia myös pidemmän ajan!

Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja nauti :) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti