maanantai 9. toukokuuta 2011

Daijm-muffinit suklaisella kuorrutteella



Ja muffariteemamme jatkuu! Näitä pyöräytin viikonloppuna lätkämatsien miehekkäiksi makupaloiksi ;D. Ei mikään totaalinen epäonnistuminen, hyvin upposivat sipsien ohella miespuolisiinkin katsojiin.

Taikina on sekoitus omaa ideaani ja jotain Internetin syövereistä kaivettua reseptiä. Harmikseni minulla ei ole mitään havaintoa missä kyseinen resepti sijaitsee... Mutta kuorrute ainakin on täysin omaa sovellustani. Sen kannattaakin antaa hetken jähmettyä levittämisen jälkeen vaikka jääkaapissa, ettei mokoma valahda tyystin pois paikoiltaan.

10-12 kpl

Taikina:

100 g sulatettua voita/margariinia
2 kananmunaa
100 g ranskankermaa
2 dl fariinisokeri
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 (á 56 g)  daijm-patukkaa


Kuorrute:

100 g ranskankermaa
reilu 1 dl tomusokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta

Tee taikina. Sulata rasva. Riko munat yksitellen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää vaahtoon sitten ranskankerma ja rasvasula. Yhdistä sokerit ja kuivat aineet ja lisää ne sitten kosteisiin. Vatkaa nämä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi karkeasti rouhitut daijmit.

Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Tarkkaile muffareita kuitenkin koko ajan, paistoaika voi olla vielä lyhyempikin.

Valmista sitten kuorrute. Sekoite vain kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Säilytä jääkaapissa ja levitä vasta jäähtyneiden muffareiden pinnalle. Koristele esimerkiksi strösseleillä.

2 kommenttia:

  1. Sä olet nyt vakaasti päättänyt pakottaa mutkin leipomaan suklaisia muffineja! ;D Oi nam, kuorrutteet ja kaikki. Mä olen suklaakakkuja kuorruttanut vastaavalla kuorrutteella, mutta kaakaojauheen sijaan olen laittanut sulatettua tummaa suklaata. Täytyykin tästä lähtien alkaa kuorruttaa muffinitkin :D

    VastaaPoista
  2. Heh :D joo, tota kuorrutetta suosittelen ihan lämpimästi testaamaan!

    VastaaPoista