keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kinuskiset Dumle-muffinit



Miekkonen kaipaili eilisiltana jotain makoisaa jälkkäriä, joten muffinseihin tieni siis vei :) . Olin jo pitkään kuolannut erilaisten Dumlea sisältävien reseptien perään, elikkä siis makumaailman teemakin valikoitui siinä. Sopivan oloisen reseptin löysinkin sitten kitiseltä, tosin omani eivät noudattaneet aivan alkuperäistä ohjeistusta.

Dumlen toffeisuudesta sain hep-idean käyttää taikinaan tavallisen sijasta fariinisokeria. Koska halusin säilyttää ja korostaa nimenomaan fariinisokerin makua, jätinkin pois kaakaojauheen ja maitosuklaan. Ja tämähän ei ollut lainkaan kehno päätös! Ah, että näistä tuli namiskoja....ja se tuoksu! Muffinit tuoksuvat lämpiminä ja kylminä ihanasti kinuskille... Käytin taikinaan kokonaisen pussin Dumleja, joten muffarit olivat kauttaaltaan mehevän toffeisia.

12 kpl

150 g margariinia/voita
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 pss Dumleja

Vaahdota hieman pehmennyt rasva ja fariinisokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan huolellisesti vatkaten. Lisää sitten vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet ja maito. Sekoita lopuksi joukkoon karkeasti rouhitut Dumlet.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oi nam! Ihan mielettömän herkullinen idea iskeä koko Dumle-pussi taikinaan! :D

    VastaaPoista
  2. Voi sitä tohveen määrää <3

    VastaaPoista