torstai 28. huhtikuuta 2011

Macarons



Olen elämäni aikana kokeillut muutamia erilaisia macarons-reseptejä ja joka ikinen kerta olen myös kokenut karvaan tappion. Kehittämästäni katkeruudesta huolimatta päätin yrittää näitä suloisuuksia vielä yhden kerran järkkäämäni tyttöjen illan puitteissa....and victory is MINE! Muahhahhahahahaaaa! Viimein vein voiton näistä ranskalaisherkuista! Voitokas resepti on peräisin Suklaamuruja...-blogista, enkä väitä sen olevan aito ja alkuperäinen tapa valmistaa macaronseja, mutta maku ja onnistumisen kokemus puhuivat ainakin minun kohdallani puolestaan :).

30-40 kpl

3 valkuaista
4 dl tomusokeria
150 g mantelijauhoa
(elintarvikeväriä)

Täytteeksi vaikkapa Lemon curdia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Vatkaa, kunnes seos on marenkimaista (ei siis tipahda, kun vatkauskulho käännetään ylösalaisin). Lisää tässä vaiheessa elintarvikeväri, jos haluat. Siivilöi mantelijauhe vaahtoon ja kääntele esimerkiksi nuolijalla varovaisesti sekaan.

Pursota taikinasta n. 4 cm halkaisijaltaan olevia pylpyröitä leivinpaperilla (muista jättää leviämisvara!) ja paista 125 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes macaronsit ovat rapeita.

Irrota jäähtyneet pylpyrät leivinpaperista ja täytä esimerkiksi namiskalla Lemon curdilla.

2 kommenttia:

  1. Ai miten ihana toi sekoamisnauru tuolla tekstin keskellä! xD Macaronsit on kyllä mielettömän söpöjä <3 Itsellä vaan ei vielä ole uskallus riittänyt kokeilemaan, saattaisin epäonnistuttuani lannistua leipomisen suhteen kokonaan :D

    VastaaPoista
  2. Hih, nää osaa kyllä olla hermoja raastavia :D mutta tää ohje oli ainakin itsellä ihan pomminvarma, suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista