lauantai 25. joulukuuta 2010
Valkea joulu
Tämä ihanuus kruunasi perheemme jouluaterian eilisiltana. Pieni omakehu lienee tässä vaiheessa paikallaan, sillä koko pöytäseurue ylisti tätä kaikkien aikojen parhaakseni teoksekseni! Olin toki iloinen näin hyvästä vastaanotosta, mutta erityisen tyytyväinen olin noihin sokerimassaruusuihin, jotka omasta mielestäni eivät oikein pääse täyteen loistoonsa näissä kuvissa. Liekö vika kamerassa vai kuvaajassa ;)...
Tämä kakku syntyi oikeastaan vahingossa. En näet löytänyt kaupasta kaipaamiani tarpeita (eikö Valio enää valmista rommi-rusinarahkaa?!?), joten kauppareissusta sukeutuikin yllättäen inspiroitumishetki. Korvasin siis alkuperäisen ajatukseni mukaisen rahkan Dronningholmin uudella omena-kanelimarmeladilla, mikä ei loppujen lopuksi ollut lainkaan huono asia.
Ohje on jälleen mielestäni aivan omaa käsialaani ja taasen tehty pieneen, n. 18 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Luullakseni kaksinkertaistamalla tarveaineet saanee aikaan korkeahkon normaalikokoisen kakun.
Pohja:
100 g ruisdigestive-keksejä
75 g margariinia tai voita
Täyte:
250 g maitorahkaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
1 prk Dronningholmin omena-kanelimarmeladia
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä
Kiille:
1 vaniljavanukas (120 g), itse käytin Powercow'ta, mutta muutkin merkit sopivat
1 dl kuohukermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta
n. 0,5 dl vettä
4 liivatelehteä
sokeria maun mukaan
Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun rasvaan. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunasta mehu. Vaahdota Flora Vispi, lisää siihen sitten rahka, tuorejuusto ja marmeladi. Kiehauta sitruunan mehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää sitten liivateseos ohuena nauhana täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti.
Kun kakku on hyytynyt muutaman tunnin, valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma, lisää siihen sitten vanukas, tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana kiilleseokseen. Kaada aiemman kerroksen päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli.
Koristele mielesi mukaan :).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi miten kaunis kakku! Ruusut on kyllä tosi onnistuneita :)
VastaaPoistaOmena-kaneli-juustokakkua mäkin jossain blogissa katselin (melko erilainen resepti tosin) ja mun olis kovasti tehnyt mieleni testata, kun olen tuohon marmeladiin aivan rakastunut. Vielä olis sitä purkki jääkaapissa niin ehkä uudeksi vuodeksi sitten :) Ihana idea tuo vanukaskiille! Sitä täytyy ainakin testata, kun muutenkin tykkään läträtä vanukkaita joka jälkkäriin :D
Rommi-rusinarahkaa mies toi mulle kaupasta vielä ihan tässä joulukuussa (tein tiramisutyyppisen jälkkärin), joten olisko vaan joulun alla ollut loppu? Mutta vaniljatuorejuustoa mä taas en ikinä onnistu kaupasta löytämään :D
Vanukkaita voin kyllä suositella joka kakkuun, tai ainakin tota vaniljaista versiota. Yksinkertaisesti toimii!
VastaaPoistaNiin, itsekin ajattelin ensin että josko toi ihanainen rahka olis kadonnut kaupan hyllyistä ihan luonnollista reittiä. Ellei sitten armas lähikauppias jotenkin boikotoi kyseistä merkkiä ;)...