torstai 30. joulukuuta 2010

Mustikka-vaniljajuustokakku






Ja taaskaan kuvat eivät varsinaisesti ole järin imartelevia. Olisikohan jo aika suunnitella uuden kameran hankintaa?

Mutta asiaan. Tätä kakkua siis tarjoilin mummoilleni tapaninpäivänä, kun he pyörähtivät Hosulin ja Sosulin luona tekemässä perinteisen tupa-kaappi-tarkastuksen. Pitihän sitä jotain olla pehmittämässä mummeleiden sydämiä ;).

Ohjeen kehittelin jälleen omasta päästäni ja tapani mukaan melkoisen mutu-tuntumalla, mutta olen lähes varma, että tämänkaltainen ohje löytyy monesta muustakin blogista. En siis käy tätä ideaa itselleni omimaan.

Kakku on jälleen pyöräytetty n. 18 cm vuokaan, joten tuplaamalla ainekset saanet oikeankokoisen kakkusen.

HUOM! Näillä määrillä sekä vanilja-että mustikkakerroksista tulee Sosulimaiseen tyylin todella paksut. Joten jos esimerkiksi pidät enemmän ohuesta marjakerroksesta, voit kokeilla vaikka puolittaa näiden ainesten määrät.

Pohja:
75 g ruisdigestivejä
50 g voita/margariinia

Täyte:
1 prk vaniljarahkaa
1 prk vaniljatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
5 liivatetta
tilkka vettä
sokeria maun mukaan

Kiille:
400 g pakastemustikoita
n. 1 dl valmista glögiä (käytin Marlin)
4 liivatetta
sokeria maun mukaan

Murskaa keksit ja sekoita ne sulaan rasvaan (kumpiakin ainesosia voi lisäillä, mikäli siltä vaikuttaa). Painele sitten muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Valmistä täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma, lisää sitten sen joukkoon rahka ja tuorejuusto. Mausta sokerilla. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää sitten liivateseos täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti.

Kun täyte on hyytynyt 2-3 tuntia, valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta hieman kohmeiset mustikat esim sauvasekoittimella. Mausta marjat sokerilla. Kiehauta glögi ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos sitten ohuena nauhana kiilteen sekaan. Kaada kiille täytekerroksen päälle ja tasoittele esim. nuolijalla tai palettiveitsellä. Anna hyytä jääkaapissa mielellään yön yli.

Koristeet tein nonpareilleilla käyttäen apuna Wiltonin lumihiutale-piparimuottia.

Kiilteen kanssa kannattaa välttää liikaa vatkaamista, muuten siihen muodostuu ikävä vaahto päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti