sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Vaniljainen nougat-juustokakku







 
Halusin pyöräyttää viikonlopuksi jonkun ihanuuden, mutten löytänyt tuntien blogien tonginnan jälkeen ainuttakaan reseptiä, joka olisi sillä kertaa erityisesti sykäyttänyt. Päädyin siis kehittelemään oman : ). Mikäli tällainen resepti on jo olemassa, niin suon toki luomisen kunnian ensimmäisellä innovaattorille.

Mielessäni pyöri auttamattomasti rakastamani Maraboun Dubbelnougat, jonka asetinkin sitten luovan työskentelyni perustaksi. Muut ainekset ikäänkuin sulautuivat sitten siihen. Vaniljakastikkeena käytin Sunnuntain vaahtoutuvaa versiota, mikä oli mielestäni sanoinkuvaamattoman pahaa sellaisenaan, mutta toimi kakussa yllättävän hyvin. Voin siis hyvillä mielen suositella sitä käytettäväksi jatkossakin. Pidin myös LU:n Bastogne-keksejä todella hyvänä valintana pohjamateriaaliksi, jos näin voidaan sanoa : D. Niistä syntyi oikein mukava säväys kakun kokonaismakuun.

Kakku on hyvin jälleen melko pieni (halkaisija n. 18 cm) joka selittääkin koristelussa keskimääräistä suuremmalta näyttävät mantelit : D. Tuplaamalla ohjeessa annetut määrät pitäisi aikaansaada normaalinkokoinen kakkunen.

Jos jotakin tekisin toisin, niin olisin lisännyt vielä yhden tai kaksi Dubbelnougat-patukkaa, nyt ne maistuivat mielestäni hieman heikosti lopputuloksessa.

Pohja:
n. 120 g Bastogne-keksejä
25 g voita/margariinia

Täyte:
3 Dubbelnougat-patukkaa
1 prk (200 g) Sunnuntain vaniljatuorejuustoa
1 prk (2 dl) Sunnuntain vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl  toffeelikööriä
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Murskaa keksit, sekoita sulaan voihin ja taputtele vuoan pohjalle.
Sulata patukat ja sekoita vaniljatuorejuustoon.
Vaahdota vaniljakastike ja kääntele tuorejuustoseokseen.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatteet. Jäähdytä hetki ja lisää sitten ohuena nauhana tuorejuusto-vaniljakastikeseokseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen! Onnea uudelle blogillesi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Näin aloittelevana koristelijana (sekä bloggaajana) tällaiset kommentit lämmittävät ihanasti mieltä : ).

    VastaaPoista
  3. Minulla on haaparannalta tuomaa nougattia kaapissa ja tälläiseenhän voisi osan siitä käyttää.

    Kaunis tuo koristelu!!

    VastaaPoista