sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Sitruunavanukkaat marenkihunnulla



Makeanhimo voitti, joten pääsin kokeilemaan karppiherkkureseptiä. Jee :) ! Hieman varioitu, klassinen sitruunatorttu siis. Tämä ohje on suoraan karppaus.infon reseptipankista, mutta soveltuu mielestäni myös muille kilojen karistajille. Ja on muuten erinomaisen makoisaa!

Sitruunakiisseli:
2 sitruunan mehu
2 dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
4 keltuaista
makeutusainetta (itse käytin Hermesetaksen nestemäistä, mutta muutkin käy)
50 g voita

Marenki:
4 valkuaista
1.1,5 dl makeutusainetta (käytin tässäkin sitä Hermesetasta)

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Aloita kiisselistä. Mittaa kattilaan situunoiden mehu, vesi, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun seos kuplahtaa kerran, siirrä se pois liedeltä ja lisää voi ja makeutus. Anna jäähtyä.

Siirry sitten marengin pariin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää makeutus.

Jaa jäähtynyt sitruunakiisseli neljään paistonkestävään annoskulhoon. Nostele sitten marenki kiisselin päälle. Paista 200 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Itselläni tähän meni noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä ja nauti!

Tällä ohjeella yhden annoksen hiilihydraatit ovat noin 4 grammaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti