perjantai 28. tammikuuta 2011

Aivan ihanat vadelmamuffarit!





 Sallihan nää perkuleen sähkökatkot munkin joskus leipoa!

Kuva ei kerro koko totuutta näiden namiudesta :D. Itsellä ainakin korvasivat hyvin karppiutumisen mukanaan tuoman muffarihimon - olivat ihan oikeasti tosi hyviä, en itse olisi arvannut mitenkään erityisruokavalioherkuiksi.

Näillä mittasuhteilla muffarit ei kohonneet mitenkään älyttömään sfääreihin, mutta lupaan kyllä kehitellä reseptiä vielä hiukkasen. Ja makuhan se on tärkein :).

12 kpl

Taikina:
2 kananmunaa
n. 1 dl makeutusjauhetta (käytin Canderelia)
1 pss (80 g) mantelijauhetta
2-3 rkl pellavansiemenrouhetta

n. 1,5 rkl psyllium-jauhetta
n. 1 tl leivinjauhetta

250 g maitorahkaa
50 g sulatettua voita
n. 150 g pakastevadelmia
vanilja-aromia

Koristelu:
2 dl kuohukermaa
punaista elintarvike/pastaväriä
makeutusjauhetta


Vaahdota munat ja makeutusjauhe. Yhdistä kuivat aineet ja sulata rasva. Lisää kuivat aineet ja rasva vuorotellen munavaahdon joukkoon. Sekoita sitten joukkoon rahka ja vanilja-aromi. Käänteli lopuksi vadelmat joukkoon.

Jaa taikina muffinivuokiin (suosittelen käyttämään myös muffinipeltiä) ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Aika on summittainen, tarkkaile väriä ja kypsyysastetta.

Kun muffinit ovat jäähtyneet, vaahdota kerma ja lisää siihen makeutus sekä väri. Pursota sitten haluamallasi tyylillä koristusta muffareille.

Nauti kahvin kanssa tai ilman :).


Hiilihydraatit laskujeni mukaan per annos 2 g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti